Renginiai ir projektai
2024-04-17

 

eTwinning projektas "Kaip tapti olimpiečiu?"

 

Baigiantis žiemai ir artėjant pavasariui, vasario mėnesį eTwinning projekte "Kaip tapti olimpiečiu?" mes turėjome daug iššūkių! Kūrėme olimpinius žiedus iš siūlų, molio, vienkartinių lėkščių ir plastilino. Draugams išsiuntėme iššūkius kurti žiedus iš kristalų, popieriaus, druskos tešlos ir net dirbtinio sniego. Ar žinote, kas yra šių metų olimpinių žaidynių talismanas? Tai Frygas! Frygas daug žino apie olimpines žaidynes, tačiau jam vis dar kyla klausimų dėl tokių žodžių kaip kantrybė, džiaugsmas, sveikata ar rūpestis. Mes kantriai ir kūrybingai mokėme Frygą šių žodžių, įsipareigoję nepraleisti šių vertingų dalykų. Ir tai tik pradžia... Dalinomės žaidimais su draugais, mėgavomės atminties žaidimais ir netgi patys smagiai šokome, atkartodami judesius ekrane. Pavasaris jau artėja, o su juo ir naujos kovo mėnesio veiklos, kuriose kviesime dalyvauti ir tėvelius. Labai laukiame!


eTwinning projekto "Kaip tapti olimpiečiu?" - kovo mėnesio įvykiai

Kovo mėnesį darželyje tęsėsi mūsų  eTwinning projektas "Kaip tapti olimpiečiu?". Šį mėnesį vaikai dar labiau pasinėrė į temą, tyrinėdami, kodėl sportininkams ypač svarbu rūpintis sveiku maistu ir gerti pakankamai vandens.

Vaikai kartu su tėveliais kūrė sveikus receptus ir ypač norime padėkoti tėvams, kurie prisijungė su savo kūrybiškomis idėjomis ir receptais. Mūsų mažieji šefai džiaugėsi ne tik gavę receptų iš savo Graikijos ir Turkijos draugų, bet ir dalijosi savo atradimais su jais.

Gaminant ir ragaujant skanius patiekalus, vaikai ne tik mokėsi apie sveiką mitybą, bet ir ugdė mąstymo procesus, kuriant patiekalų receptus mąstymo žemėlapių pavidalu, o jų pristatymas ypatingai padėjo kalbinių įgūdžių ugdymui.

Projektas "Kaip tapti olimpiečiu?" mums priminė, kad sveika mityba, vanduo ir aktyvus gyvenimo būdas yra neatsiejama kasdienybės dalis. 

Sveikiname visus dalyvavusius kovo mėnesio veiklose!

 


eTwinning projektas "Kaip tapti olimpiečiu?"

 

Baigiantis žiemai ir artėjant pavasariui, vasario mėnesį eTwinning projekte "Kaip tapti olimpiečiu?" mes turėjome daug iššūkių! Kūrėme olimpinius žiedus iš siūlų, molio, vienkartinių lėkščių ir plastilino. Draugams išsiuntėme iššūkius kurti žiedus iš kristalų, popieriaus, druskos tešlos ir net dirbtinio sniego. Ar žinote, kas yra šių metų olimpinių žaidynių talismanas? Tai Frygas! Frygas daug žino apie olimpines žaidynes, tačiau jam vis dar kyla klausimų dėl tokių žodžių kaip kantrybė, džiaugsmas, sveikata ar rūpestis. Mes kantriai ir kūrybingai mokėme Frygą šių žodžių, įsipareigoję nepraleisti šių vertingų dalykų. Ir tai tik pradžia... Dalinomės žaidimais su draugais, mėgavomės atminties žaidimais ir netgi patys smagiai šokome, atkartodami judesius ekrane. Pavasaris jau artėja, o su juo ir naujos kovo mėnesio veiklos, kuriose kviesime dalyvauti ir tėvelius. Labai laukiame!


 
Projektas "Kaip tapti olimpiečiu?"
 
Nauji metai, nauji iššūkiai! Zuikučių, Boružėlių, Meškučių ir Voveraičių grupės šturmuoja olimpinį horizontą dalyvaudamos europiniame projekte "Kaip tapti olimpiečiu?" su Graikija ir Turkija.
Praėjusių metų gale su savo partneriais iš Graikijos aptarėm temą naujam projektui, kuri pasirodė labai aktuali, įtrauki ir įdomi, todėl "sukirtom" rankom ir štai-įvairiomis veiklomis baigiame pirmąjį projekto mėnesį! O mėnesis buvo tikrai aktyvus: daug kalbėjome apie olimpines žaidynes, prisistatėme savo draugams ir nepamiršome pristatyti darželio, išsiaiškinome koks 2024m. olimpinių žaidynių talismanas, kūrėme projekto logotipą ir dalyvavome jo rinkimuose (tik rezultatų dar nežinome), olimpinį deglą, kuris nukeliaus pas mūsų draugus. Penktadienį dalyvavome pirmame internetiniame susitikime su  naujais draugais, sveikinomės net trimis skirtingomis kalbomis (anglų, graikų, turkų)! 
Nekantriai laukiame vasario mėnesio veiklų ir to momento, kada ir tėveliai įsitrauks į mūsų veiklas. Kada? Dar kol kas paslaptis...
 

Projektas "Gerumo angelas"
 
"Spindulėlio” ugdytiniai prasmingai išgyveno praėjusį Advento laikotarpį. Projekte ”Gerumo angelas” jie ne tik susipažino su tautinėmis Advento tradicijomis ir simboliais, vaikai kūrė tyriausius gerumo angelėlius bendruomenei su gražiausiais linkėjimais. Tegul visi jie išsipildo su kaupu! 

Kūrybinių darbų paroda "Kieno pėdos sniege"
 
 

Kur galima rasti Kalėdų senelį?
 
Zuikiai jį rado miške, apsuptą nuostabiais haskių veislės šunimis. Kiek įspūdžių!!! Ir šunis po mišką vedžiojo, ir savo norus Kalėdų seneliui išsakė, ir kartu žaidė. O paskui, susėdę ant šieno, gėrė senelio ant laužo virtą arbatą ir valgė nuostabius meduolius. Štai kokios "Zuikių" Kalėdos.

 


Siunčiame Jums šiek tiek Kalėdinės magijos, kad Jūsų norai išsipildytų!


 
O kuo norėtum būti tu?
 
Priešmokyklinės “Boružėlių” grupės ugdytiniai projekto “O kuo norėtum būti tu?” metu išvykų, įvairių edukacinių veiklų metu intensyviai tyrinėjo ir išbandė įvairias profesijas. Įtraukiant visą įstaigos bendruomenę vaikai susipažino su: virėjo, sandėlininko, medicinos darbuotojo, gaisrininko, kiemsargio, skalbėjo, logopedo, mokytojo, kompozitoriaus, trenerio, pakuotojo profesijomis, jų darbo ypatumais ir  įrankiais.
 
 

Ar baisi gydytojo adata?
 
"Boružėlių" gr. vaikučiai žaisdami "gydytojais" įgijo žinių apie įvairias ligas, apčiuopė pulsą, klausėsi širdies plakimo, be baimės matavosi baltą mediko rūbą."
 

"Spindulėlio" Kalėdų eglutės įžiebimas
 

Suspindo "Spindulėlio" Kalėdinė eglė. Kvepianti miško gaiva, puošta mūsų visų rankomis pagamintais žaisliukais. Ramaus džiugesio ir stebuklų laukimo.

 

Sveikata yra dovana, kurią reikia pasidovanoti sau pačiam
 
Sveikata yra dovana, kurią reikia pasidovanoti sau pačiam - tokiais žodžiais pasitikome ir išlydėjome visą "Spindulėlio" bendruomenę iš sveikatinimo rytmečio, kuris buvo apsuptas kvapų, magiškos šviesos ir dainuojančių dubenėlių garsų... atrodo sustojo laikas, atsirado absoliučios ramybės pojūtis, nurimo aplinka, pagerėjo savijauta...
 
 

Ar galima grupėje sukurti savo kosmosą?
 
Tris savaites "Zuikiai" klaidžiojo kosmoso platybėse ir bandė atsakyti į klausimą "Ar galima grupėje sukurti savo kosmosą?" Kiek nuotykių, įspūdžių ir atradimų patirta! Ir savo planetų sistemas kūrė, ir ateivių kalbą bandė iššifruoti, ir kosminę muziką kūrė ir Saulės sistemos planetas išmoko... Visko ir neišvardinsi. Rezultatas - Saulės sistema "Zuikių" grupėje.
 

Tarptautinė žmonių su negalia diena
 
Gruodžio 3-ioji - Tarptautinė žmonių su negalia diena.
Iš tiesų visi esame skirtingi ir unikalūs, ir kiekvienas iš mūsų turime teisę gyventi orų ir visavertį gyvenimą, realizuoti savo gebėjimus ir galias, mokytis, dirbti, ilsėtis, kurti kartu su visais. Būkime tolerantiški, paslaugūs, atjaučiantys, suprantantys, norintys ir galintys padėti... Tiesiog būkime nuoširdūs žmonės ir ugdykime tai vaikuose.
 

LIETUVOS KARIUOMENĖS DIENA
 
Lapkričio 23 d. Lietuvoje minima Lietuvos kariuomenės diena. „Spindulėlio” vaikams buvo puiki proga daugiau sužinoti apie mūsų Tėvynės gynėjus. Vaikai sužinojo kas yra kario kuprinėje, ar sunkūs kareiviški batai, šalmas, ar patogi ir šilta kareivio lova. Taip pat patikrino, kas slepiasi kario maisto davinyje, kam kariai dažosi veidus. Ši edukacinė veikla vaikus ne tik supažindina su kario profesija, tačiau ugdo patriotiškumą, ištvermę, kantrybę ir discipliną.
 
 

 
IŠVYKA Į KALNIEČIŲ PARKĄ
 
Akimirkos iš "Voveriukų" kelionės į Kalniečių parką. Vaikai išmoko saugiai elgtis už darželio ribų. Tyrinėjo aplinką: atpažino kelio ženklus, įvardino medžių ir paukščių pavadinimus, aptarė rudeninius orus, skyrė laiko žaidimams aikštelėje. O svarbiausia mokėsi saugiai elgtis šalia vandens telkinių, aptarė kodėl negalime maitinti laukinių gyvūnų ir kodėl būtina rūpintis, jau prijaukintais ir pripratintais prie nuolatinio šėrimo, lesinimo gyvūnais.

 


Tolerancijos diena

Lapkričio 16-tą minime tarptautinę Tolerancijos dieną, kurios simbolis – Tolerancijos žibintas, skirtas nešti visiems toleranciją. Šviesa asocijuojasi su gėriu, pozityvumu, šiluma.


MATAU TAVE

Edukacijos "Matau kitaip" metu vaikai išgirdo pasaką, skaitomą iš Brailio rašto knygos, išbandė Brailio rašto mašinėlę, palietė Brailio rašto knygas, kalbančiu termometru matavosi temperatūrą, susipažino su baltąja lazdele, išmėgino skysčių matuoklį, spalvų detektorių.


SPORTUOJANTIS KORIDORIUS

Visi žinome, kad sportuoti galima lauke, namuose, ar sporto klube, bet kartais norisi išbandyti ką nors kitaip, tai pabandėme - SPORTUOTI KORIDORIUJE! Mums labai patiko ir buvo daug džiugių emocijų, o Jūs ar esate tai bandę?

 


Rugsėjo 1-oji - vaikystės diena. Būkite smalsūs, žingeidūs, kūrybiški ir nuolat tobulėjantys.


Projektas apie vandenį
 
Beveik metus laiko trukęs projektas "Playing with water" baigtas. Tikslas pasiektas ir galime džiaugtis projekto rezultatais bei savo ir partnerių indėliu šiame projekte. Tikimės, kad ir kiti mokslo metai bus kupini naujų idėjų, atradimų, džiugins ne tik vaikus, bet ir teiks mokytojams didžiulį pasitenkinimą savo darbu. 
 
 

Dalyvavimas projekte "Playing with water"
 
"Zuikučių" grupės vaikučiai keliauja link projekto "Playing with water" pabaigos. Smagu buvo susirasti naujų draugų, dalintis savo mintimis, darbeliais ir žaidimais. Kokius žaidimus žaidėme su vandeniu, kviečiame pažiūrėti
 
 
Dalyvavimas tarptautiniame Etwinning projekte "Playing with water", "Zuikučių" grupės vaikams kelia vis naujų iššūkių! Šį mėnesį, grupės mokytojos su vaikais, priėmė iššūkius atlikti eksperimentus su vandeniu "Zuikučių"  darbas su mokytoja Aušra žemiau pateiktoje nuorodoje
 
 
Šiandien mokytoja Edita ir "Zuikučiai", priėmę projekto "Playing with water" Graikijos partnerių iššūkį, atliko ne tik eksperimentą, bet ir specialiąją užduotį-gelbėjo užšąlusius vabalus! Kokios priemonės padėjo gelbėjimo operacijoje, pamatysite žemiau esančioje nuorodoje
 
 
Šį mėnesį dalyvaujant tarptautiniame projekte "Playing with water", turime daug veiklų. Savo draugams skleidžiame žinią, kaip galima panaudoti lietaus vandenį -žaidžiant smėlio dėžėje, plaunant po to žaisliukus, rankas ir laistant gėlytes.
 Na, o šiandien turėjome video susitikimą su graikais ir italais, džiūgavom sveikindamiesi 4 kalbomis-lietuvių, graikų, italų ir anglų. Ar vaikai prisimena pasisveikinimus, paklauskime?
 
 
"Zuikučių" grupės vaikai kartu su mokytojomis Edita, Aušra ir logopede Renata dalyvaudami tarptautiniame projekte "Playing with water",  kovo mėnesį su Graikijos ir Italijos draugais žaidė pačių sukurtus žaidimus, kūrė nuostabų plakatą, atskleisdami vandens saugojimo/taupymo temą. Vaikai piešė ir įgarsino savo žinutes. Plakatui buvo kuriamas logotipas, visi projekto vaikai balsuodami rinko labiausiai patinkantį ir...valio, Lietuvos logotipas laimėjo 1-ą vietą!
Pasigrožėkite sukurtu logotipu!
 

 

 

Teatro dienelės Spindulėlyje
 
Kai pavasaris pražysta gražiausiais žiedais, l/d "Spindulėlis" apsigyvena TEATRAS. Visą savaitę vyksta tradiciniu tapęs renginys "Teatro dienelės Spindulėlyje". Nuo mažiausio drugeliuko iki mokytojų visą savaitę kuriame, vaidiname, stebime, džiaugiamės savo ir draugų vaidyba. Pasibaigus teatro savaitei, vienbalsiai nutarėme - kitais metais būtinai kartosime!

Velykos, Velykos!

Kauno lopšelyje-darželyje “Spindulėlis” vyko nuostabi pavasarinė šventė – Velykos! Vaikučiai svečiuose sulaukė Velykų bobutės, Velykinio zuikio ir vištelės. Visi linksmai šoko, dainavo, margino didžiulį kiaušinį, bei rideno margučius! Nuoširdžiai dėkojame visiems vaikučiams ir jų tėveliams už velykinius margučius, kuriais puošėme Velykų medį!


Projekte "Magiški kiaušiniai".

Smagiai prabėgo dvi savaitės "Drugelių" ir "Meškučių" grupių vaikučiams, dalyvavusiems pažintiniame projekte "Magiški kiaušiniai".
Tai buvo ne tik smagus nuotykis ir pramoga, bet ir suteikta aktyvi gamtos tyrinėjimo galimybė palaikanti vaikų smalsumą ir domėjimąsi, ugdanti/s pažinimo kompetenciją.

Vandens nauda žmogui ir gamtai

Kas yra vanduo? Kuo svarbus ir koks gali būti vanduo? Nuluptas ar su žievele apelsinas skęsta? Į šiuos ir daug kitų klausimų "Nykštukų" grupės vaikučiai rado atsakymus atlikdami eksperimentus užsiėmimo "Vandens nauda žmogui ir gamtai" metu.

 


Kovo 21 d. pasaulinė Dauno sindromo diena

Šią dieną organizuojama „Spalvotų kojinių“ akcija. Skirtingos vienos poros kojinės yra tapusios tarptautiniu tolerancijos žmonėms su Dauno sindromu simboliu. Jos simbolizuoja kitoniškumą, kurį nulemia tik viena chromosoma. Ar žinote kuri?


Renginys “Futbolas ir draugai”

Kovo 22 dieną įstaigoje vyko labai įdomus renginys “Futbolas ir draugai”. Renginyje dalyvavo mūsų įstaigos vaikai, mokytojai ir draugai iš Kauno lopšelis-darželis „Vyturėlis“. Futbolo treniruotę pravedė FA "Herojai" treneris Vilius kartu su Žmogumi-Voru. Dėkojame visiems už tokią nuostabią dieną!


Dalyvauja tarptautiniame eTwinning projekte "Playing with water"

"Zuikučių" grupės ugdytiniai kartu su mokytojomis Edita ir Aušra bei logopede Renata dalyvauja tarptautiniame eTwinning projekte "Playing with water". Šis projektas numato kiekvieną mėnesį veiklas, susijusias su vandeniu. Vaikai šį mėnesį ne tik nuotoliu susitiko su savo draugais iš Graikijos ir Italijos, bet atliko ir mėnesio darbelius - kūrė pasakojimą apie savo miesto didžiąsias upes, piešė kilimėlį vandens tematika kodavimo veiklai ir netgi sudalyvavo Europos programavimo savaitėje "EU code week - 2022". Šio mėnesio atlikta užduotimi labai džiaugiamės ir dalinamės su visais!

Nemunas and Neris.pdf (3.27 MB)

"Išmaniosios rudens gėrybės"

Kauno lopšelis-darželis "Spindulėlis" kviečia dalyvauti tarptautiniame ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus ugdytinių projekte "Išmaniosios rudens gėrybės". Prisijungti prie šio projekto taip pat galite ir eTwinning platformoje (prisijungimui eTwinning platformoje, naudokite EU login). Smagių atradimų ir kūrybinių idėjų!


SOCIALINIS - KŪRYBINIS PROJEKTAS „ŠEIMA – ŠEIMAI“

Projektas skirtas Tarptautinei šeimos dienai – gegužės 15 d. paminėti, akcentuojant šeimos svarbą vaiko gyvenime. Projektu siekiama stiprinti šeimos narių ryšį, įtraukiant tėvus į projektinę kūrybinę veiklą bei ugdyti vaikų socialinę ir meninę kompetencijas. Vaikai drauge su tėvais ir pedagogais gamintas atvirutes dovanojo savo draugams ir jų šeimoms. Tai suteikė vaikams daug džiaugsmo ir smagių akimirkų.


"Nupiešiu dainą Lietuvai"

Boružėlių ir Zuikučių gr. ugdytiniai Akvilė, Domas, Tėja ir Urtė dalyvauja Respublikiniame ikimokyklinių ir priešmokyklinių įstaigų kūrybiniame muzikos ir dailės projekte "Nupiešiu dainą Lietuvai". Atlieka I.Šeduikienės dainą "Nupiešiu savo Lietuvą mažytę"


Projektas "Lietuvos mažųjų žaidynės"

Jau aštunti metai iš eilės Kauno l/d "Spindulėlis" dalyvauja Respublikiniame projekte "Lietuvos mažųjų žaidynės" ir šie metai mums ne išimtis. Kadangi mūsų įstaigos ugdytiniai yra fiziškai aktyvūs ir motyvuoti judėti, todėl dalyvaujame įvairiuose sporto projektuose ir džiaugiamės pasiekimais. Trumpai apie "Lietuvos mažųjų žaidynės 2022" projektą: Projektas vyksta vasario 1 - birželio 30 dienomis. Pirmojo etapo metu bus vykdomos nuotolinės pamokėlės kiekvienoje iš dalyvaujančių įstaigų. I-ajame etape dalyvauja visa įstaigos bendruomenė.  Už pamokėlių turinį atsako projekto organizatoriai (RIUKKPA, LTOK). Antrojo etapo metu bus organizuojami festivaliai kiekvienoje iš dalyvaujančių įstaigų. Festivalyje įstaigoje dalyvauja visa įstaigos bendruomenė.  Už festivalio programą atsako festivalių įstaigose organizatoriai. Trečiojo etapo metu, priklausomai nuo situacijos Lietuvoje, bus organizuojama 10 festivalių į kuriuos bus kviečiamos įstaigų-dalyvių komandos: 3 mergaitės, 3 berniukai (2016 m. gimimo) ir 2 pedagogai. Festivaliai vyks didžiuosiuose Lietuvos miestuose. 


Projektas "Mes pažįstame formas, dydžius ir spalvas"

2022 m. sausio 17-28 d. lopšelyje darželyje vyko projektas "Mes pažįstame formas, dydžius ir spalvas". Pasaulyje kiekvienas žmogus susiduria su formomis, dydžiais ir spalvomis. Regimąjį suvokimą pradedame ugdyti jau nuo ikimokyklinio amžiaus. Todėl formų, dydžių ir spalvų pažinimas – neatsiejama ikimokyklinio amžiaus vaikų ugdymo dalis. Siekiant įvairių gebėjimų vaikų aktyvaus įsitraukimo svarbu ugdyti kompetencijas įvairiose veiklose. Projektas skirtas pasiruošimui įtraukiajam ugdymui, siekiant pedagogų bendruomenės bendradarbiavimo, ugdant vaikų pažinimo, komunikavimo, sveikatos, socialinę bei meninę kompetencijas.  Vykdant įtraukųjį ugdymą kūrybinio proceso eigoje svarbus ir specialiųjų ugdymosi poreikių turinčių vaikų dalyvavimas. Vaikai stebėdami aplinkoje esančias formas, dydžius, spalvas, jas aptarė grupių veiklose, specialiojo pedagogo, logopedo, meninio ugdymo užsiėmimų metu. Panaudodami įvairias medžiagas, priemones kūrė paveikslus, kuriuose atsispindėjo formos, dydžiai ir spalvos. Meninio ugdymo (kūno kultūra) mokytojai kartu su grupių mokytojais bei švietimo pagalbos specialistais organizavo sportines estafetes sporto salėse, panaudojant įvairių formų ir spalvų sporto inventorių.


„GERIDARBAI.LT“ FINANSAVIMO PROJEKTAS

Sudaryta darbo grupė parengė projektą „Noriu pažinti pasaulį kitaip“ ir pateikė jį projektų finansavimo konkursui.

Projekto aktualumas. Iš 160 Kauno lopšelyje – darželyje „Spindulėlis“ ugdomų vaikų daugiau kaip 30 proc. turi specialiusoius poreikius. Vieni jų lanko specialiąsias, kiti integruojami į bendrojo ugdymo grupes. Specialiosiose grupėse daug vaikų, turinčių kompleksinę negalią, vaikų cerebrinį paralyžių. Labai sunkią negalią turintiems vaikams tinkamiausia ugdymo forma – sensorinė terapija. Reikalinga patalpa, skatinanti lytėjimo, regos, garso, kvapo ir judėjimo pojūčius bei intelektinės veiklos poreikį, kur neįgalūs vaikai turėtų galimybę lavinti motorinius įgūdžius, stiprinti erdvės suvokimą, savivoką, išreikšti negatyvius ir pozityvius išgyvenimus, labiau juos suvokti, lavinti kalbinę raišką. Per palankią aplinką skatinamas vaiko pasitikėjimas ir atsipalaidavimas. Kasdieniame vaikų gyvenime tokia aplinkos dalis ne tik skatintų visų pojūčių stimuliaciją, bet ir nuramintų, atpalaiduotų.

Grupės ar miegamojo kampelyje sukurti multisensorinę erdvę galėtų ir keletas priemonių: šviečiantys pluoštai, kurie užtikrina vaizdinę ir lytėjimo stimuliaciją, pritraukia dėmesį, tinka vaikams su regėjimo sutrikimais; šviesos lenta; manipuliacijų sienelė; sensoriniai kilimėliai, kamuoliai, minkštos figūros; sensoriniai sėdmaišiai; muzikos ir šviesų įrenginys; aromaterapijos įrenginys; ergoterapijos priemonės. Tai ne tik praskaidrintų šių vaikų kasdienybę, bet ir ugdytų bei gydytų.

MOKYKLOS PAŽANGOS PROJEKTAS

Sudaryta darbo grupė parengė Mokyklos pažangos finansavimo projektą ir pateikė jį vertinimui.

Pagrindinė mūsų projekto idėja – gerinti ugdymo kokybę modernizuojant ugdymo(si) aplinkas, akcentuojant vaikų sveikatos (fizinės ir psichinės) ugdymą, specialiųjų poreikių vaikų integraciją bei tėvų ir pedagogų mokymą.

Projekto tikslai:

  • Pedagogų tikslingas mokymas ir kvalifikacijos tobulinimas.
  • Tėvų mokymas ir konsultavimas.
  • Komandinio darbo dermė siekiant ugdymo kokybės, integracijos ir tarpinstitucinio bendradarbiavimo.
  • Ugdomųjų aplinkų tobulinimas, siekiant saugaus ir kūrybingo ugdymo bei pritaikymo specialiųjų poreikių vaikams.
INTERAKTYVIOS LENTOS ĮSIGIJIMO FINANSAVIMO PROJEKTAS

Sudaryta darbo grupė, kuri parengė interaktyvios lentos įsigijimo projektą. Projektas pristatytas „Kauno Tauro LIONS“ klubui su prašymu šį projektą finansuoti.

Interaktyvi lenta – patogi tradicinės baltos lentos, kompiuterinio projektoriaus ir pelės savybių kombinacija. Didžiausias šios lentos privalumas – informacijos vizualumas. Vaikams patinka piešti, rašyti, žaisti su lenta, žiūrėti vaizdus joje, vaikai geriau mato, kas parašyta lentoje, vaikus paprasčiau sudominti, jie gauna daugiau informacijos, lengviau supranta ugdymo medžiagą.

Interaktyvi lenta:

  • Didelė – specialiųjų poreikių turintys mokiniai dažnai susidomi spalvingais, dideliais vaizdais.
  • Pritaikoma – galima keisti, koreguoti parengtą medžiagą, kurti „realiu“ laiku.
  • Interaktyvi – funkcija  „paimk  ir  tempk“  specialiųjų  poreikių  mokiniams  suteikia  naujų galimybių valdyti kompiuterį.
  • Paprasta – nesudėtingas interaktyvios lentos valdymas.

Specialiųjų poreikių mokinių ugdymo(si) ypatumai:

üŠiandien švietimo strategai akcentuoja veiksmingesnį specialiųjų poreikių turinčių mokinių ugdymą, bendravimo ir bendradarbiavimo kokybę atitinkančią neįprastus ypatingo vaiko poreikius.

üSpecialiųjų poreikių mokinių ugdymo kokybės galima siekti išplečiant ugdytojo didaktinių metodų arsenalą, diegiant interaktyvias lentas į ugdymo(si) procesą.

TARPTAUTINĖ PROGRAMA „ZIPIO DRAUGAI“

Tarptautinės programos „Zipio draugai“ tikslas – padėti 5-7 metų vaikams įgyti socialinių bei emocinių sunkumų įveikimo gebėjimų, siekiant geresnės vaikų emocinės savijautos.

Programa moko vaikus, kaip įveikti kasdienius emocinius sunkumus: atstūmimą, vienatvę, patyčias ar priekabiavimą, sunkius pokyčius. Padeda suvokti ir skatina kalbėti apie savo jausmus, ieškoti būdų su tais jausmais susitvarkyti. Moko vaikus empatijos, susirasti draugų, kreiptis paramos ir ją priimti bei padėti aplinkiniams. Padeda ne tik nesileisti būti patyčių aukomis, bet ir patiems netapti priekabiautojais.

PASAKYK PASAULIUI LABAS“ – „SAY HELLO TO THE WORLD“

„Say Hello to the World“ ( http://www.sayhellototheworld.eu/en/) yra tarptautinis projektas, kuris jungia vaikų darželiuose ir mokyklose video tinklą, kur jie galėtų pamatyti vienas kitą gyvai ir sužinoti savo pirmuosius užsienio kalbos žodžius. Daug dėmesio skiriama mokymui apie įvairias kultūras, tradicijas ir gyvenseną. Vaikai gali parodyti vieni kitiems kaip jie žaidžia, kokias dainas jie dainuoja, kokioje aplinkoje jie gyvena, ką jie valgo, kokia kalba jie kalba ir tt.

Projekto tikslas yra skatinti vaikus mokytis per įvairius įdomius užsiėmimus, išlaisvinti juos nuo stereotipinio mąstymo, prietarų ir nepakantumo kitaip galvojantiems, užsieniečiams, asmenims, turintiems specialiųjų poreikių, vyresnio amžiaus žmonėms ir tt. Tai prisidės prie geresnės gyvenimo kokybės, solidarumo ir pagarbos, ypač dabar, kai pasaulis tampa vis labiau atviras ir prieinamas.

Kiekviena mokykla ir vaikų darželis, kurie dalyvauja „Say Hello to the World“ projekte ir sėkmingai įgyvendina programą, gauna garbingą titulą „Tolerantiškas darželis“, kuris leidžia vaikams, tėvams ir visai profesionalų komandai tuo labai didžiuotis. Mokyklos ir darželiai taip parodo, kad vaikai mokomi visų formų tolerancijos ir supratimo įvairovės. „Say Hello to the world“ projekto metu mes statome draugystės tiltus tarp visų žmonių, tautų, religijų ir pan.

Projektas lopšelio-darželio „Spindulėlis“ modernizavimas

Kauno lopšelis-darželis ,,Spindulėlis“ baigė įgyvendinti projektą ,,Kauno lopšelio-darželio ,,Spindulėlis“ modernizavimas (toliau Projektas) pagal 2007 – 2013 m. Europos Sąjungos Sanglaudos skatinimo veiksmų programos 2 prioriteto ,,Viešųjų paslaugų kokybė ir prieinamumas: sveikatos, švietimo ir socialinė infrastruktūra“ įgyvendinimo VP3-2.2-ŠMM-06-R priemonės ,,Investicijos į ikimokyklinio ugdymo įstaigas“, projekto finansavimas yra Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšos, kurios įtrauktos į Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijai skirtus biudžeto asignavimus.

Sveikatos stiprinimo programa „Sveikatos takučiu“

Kauno lopšelio – darželio „Spindulėlis“ pedagogai ir specialistai parengė sveikatos stiprinimo programą
„SVEIKATOS TAKUČIU“

Įvertinęs šią programą, Valstybinis aplinkos sveikatos centras prie LR Sveikatos ministerijos pripažino mūsų įstaigą sveikatą stiprinančia mokykla.

Kauno lopšelis – darželis „Spindulėlis“ siekia būti ugdymo įstaiga, kurioje pagrindinis dėmesys skiriamas vaikų, turinčių judesio ir padėties bei kompleksinius sutrikimus, ugdymui(si), visapusiškam lavinimui(-si) ir sveikatos stiprinimui, kuriant saugią fizinę ir psichinę ugdymo(si) aplinką.
Programos tikslai:

  • Formuoti vaikų sveikos gyvensenos nuostatas ir įgūdžius;
  • Kurti saugią ir sveiką aplinką, užtikrinančią judėjimo, fizinio ir psichinio saugumo, bendravimo ir pažinimo poreikius;
  • Siekti specialiųjų poreikių vaikų korekcinio darbo tęstinumo šeimoje.

Programos uždaviniai:

  • Pagilinti turimas ir suteikti naujų žinių apie žmogaus kūną, jo sandarą, sveikatos saugojimą, integruojant įstaigos ankstyvosios prevencijos programą į ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo/si veiklą;
  • Ugdyti vaikų sveiką gyvenseną, skatinant sportuoti, sveikai maitintis, atsispirti žalingiems įpročiams;
  • Į sveikatos ugdymo ir korekcinę veiklą įtraukti įstaigos bendruomenę, ugdytinių šeimas ir socialinius partnerius;
  • Tobulinti įstaigos pedagogų ir specialistų kvalifikaciją.

Ankstyvosios prevencijos programa

Kauno lopšelio – darželio „Spindulėlis“ ankstyvosios prevencijos programos turinys:

  • Psichiką veikiančių medžiagų vartojimo prevencija (vaistai, buitinė chemija, tabakas, alkoholis)
  • Traumų  prevencija (saugus elgesys namuose, kieme, gatvėje, rasti daiktai)
  • Prievartos prevencija (nepažįstami žmonės, smurtas, patyčios, grasinimai)
  • Ligų prevencija (sveikatos saugojimas, kūno pažinimas, sveika mityba, fizinis aktyvumas)

Tikslas – suteikti vaikams žinių apie sveiką gyvenimo būdą, ugdyti įgūdžius, leidžiančius pažinti ir vengti rizikingų situacijų bei priimti teisingus sprendimus.

Nuorodos